ESPAI D’ART A LLINARS DEL VALLÈS

ESPAI D’ART A LLINARS DEL VALLÈS

ART CENTER IN LLINARS DEL VALLÈS

 

localització/location
Llinars del Vallès
programa/program
espai expositiu multifuncional
exhibition and multifunctional space 

àrea total/total area
400,00 m2

premis
1r premi en rehabilitació funcional als Premis de la Construcció 2022
acabat/completed
en procès
arquitectes/architects
Manel Gonzàlez, Manel Somoza / ARESTA a+u

col·laboradors/collaborators
Andrea Llanas
fotografia/photography
ARESTA a+u

_________________________________________________

L’encàrrec neix amb la voluntat d’adaptar l’edifici de l’antic centre d’atenció primària en desús com a espai expositiu i multifuncional.

L’edifici original, composat de dues naus en L desenvolupades en una planta baixa per ús principal i una planta soterrani destinada a instal·lacions, es situa a l’extrem nord del parc existent a l’illa delimitada per l’avinguda Pau Casals, el carrer Frederic Marés i el Passeig de la Riera.

El projecte planteja resoldre el nou programa alliberant les naus com espais expositius i multifuncionals mantenint els accessos al nexes d’unió entre elles. Per la proporció de l’espai i la relació directa amb l’accés, la resta del programa es disposa a la nau més occidental.

Un cop rehabilitades i alliberades les naus de les particions interiors que fragmentaven l’espai, s’adequa l’espai per al nou ús mitjançant la disposició d’envans autoportants de cartró guix per la cara interior del mur que defineixen l’espai, controlen la llum provinent de l’exterior i augmenten la superfície vertical per permetre l’activitat expositiva. Per allotjar els demès serveis s’instal·len uns volums a diferents alçades segons el seu ús.

Enllaç «Archdaily«.